Een heldere vijver zonder filtersysteem is bijna ondenkbaar, alleen al de ophoping van vijverslib geeft vroeg of laat problemen. Er zijn verschillende manieren om het vijverwater te filteren.

LAVAFILTER

Wordt veel gebruikt in zwemvijvers met goed resultaat de eerste jaren, best een voorfilter gebruiken om de levensduur te verlengen. Het zijn vooral de bacteriën die zich op de lava vasthechten welke voor helder water zorgen. Steeds gebruiken met moerasbeplanting om het teveel aan nitraat op te nemen.

MEERKAMERFILTER

Bestaat uit meerdere aan elkaar geschakelde compartimenten waar het vijverwater steeds naar beneden en dan weer naar boven door de filtermaterialen stroomt. Elk compartiment heeft een afvoerkraan om het bezinksel weg te spoelen. Wordt veel gebruikt in gravitatieuitvoering . Tragere doorstroming.

DOORSTROOMFILTERS

Hier in hebben we een grote verscheidenheid aan filters.

  • De gewone filter met 1 compartiment waar het vijverwater door het filtermateriaal stroomt , meestal op dezelfde hoogte in en uit.
  • Filters met een voorzuivering: Dit is een zeef die regelmatig ronddraait en het grotere vuil tegenhoudt vooraleer het vijverwater in het andere filtermateriaal terechtkomt. Zeer efficiënt en weinig onderhoud.
  • Drukfilters: Geschikt om in te graven, zodat ze minder zichtbaar zijn. Steeds met een krachtige UVC lamp. Wordt veel gebruikt voor  hoger gelegen watervallen.
  • Trommelfilters van Oase : Het neusje van de zalm voor de Koivijver, zwemvijver en grotere vijvers. Volautomatische zelfreiniging tot 60 micron, eenvoudige bediening en gegarandeerd helder water. Bestaat in gepompte -of gravitatieuitvoering in combinatie met Moving Bed module  en individual module. De Moving Bed module verwijdert giftige stoffen zoals ammonium, nitriet en nitraat , dankzij het Hell-X bio medium waarop zich bacteriën hechten. De individual module is een plaatsbesparende pomp- en UVC kamer.

Schrijf in op de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuws & promoties!

Volg ons op Facebook!

En blijf op de hoogte van nieuws & promoties!