Bij vijvercenter De Weerdt vindt U alles om uw vijver helder en gezond te houden.

 • Watertesten: Niets is zo belangrijk als een goede waterkwaliteit, daarom raden wij altijd aan om bij problemen steeds het vijverwater te testen. Een slechte waterkwaliteit is meestal de oorzaak van algproblemen en visziekten.

  PH (zuurtegraad) , GH (totale hardheid) , KH ( carbonaat hardheid ), nitriet en ammoniak zijn de belangrijkste watertesten. Dankzij onze jarenlange kennis in deze biologische processen kunnen wij U perfect helpen om een heldere vijver te hebben en te behouden.

  U kan het vijverwater zelf testen met een watertest of u kan het vijverwater door ons gratis laten testen. Een watertestpot kan u bij ons komen afhalen.

  Alle benodigde producten om deze waterwaarden te corrigeren kan u bij ons verkrijgen.

 • Groen water: Groen water zijn zweefalgen die explosief kunnen groeien en in 1 à 2 dagen uw vijver ondoorzichtig groen kunnen maken. Door de waterkwaliteit regelmatig te testen en voornamelijk de GH, zal dit probleem gemakkelijker op te lossen zijn. Het gebruik van een UVC lamp is ook heel goed tegen zweefalgen en de preventie ervan.
 • Draadalgen: Draadalgen komen voor bij helder water en deze groeien op de wanden, de pomp en tussen de waterplanten. Een beetje draadalg kan geen kwaad, maar als ze hinderlijk worden en uw vijverplanten of filterzone overwoekeren is het  tijd om in te grijpen.

  Wij raden altijd Aqua-Oxy aan bij draadalgen. Dit is een eigen product dat op een natuurlijke wijze draadalgen bestrijdt zonder schadelijke stoffen zoals koper en zink. Bij regelmatige toediening zal het zuurstofgehalte in uw vijver verhogen, draadalgen voorkomen en het water helder houden. Aqua-Oxy geeft de beste resultaten bij een goede waterkwaliteit !

 • Bacteriën : Ook zeer belangrijk in een vijver zijn de bacteriën. Deze bacteriën hechten zich vast op het aanwezige filtermateriaal zoals lava, substraat, matala, enz. en zorgen ervoor dat ammonium en nitriet omgezet worden in nitraat welke door de waterplanten opgenomen worden. De bacteriën helpen ook bij het opruimen van bodemslib, rottende bladeren en algresten

  Wij hebben bacteriën in poeder en vloeibare vorm voor siervijvers, zwemvijvers en koivijvers. Regelmatig toedienen van deze bacteriën zal de helderheid van uw vijverwater bevorderen. Steeds bacteriën toedienen na het reinigen van de filter, na medicatie en bij de opstart van een nieuwe vijver. De UVC lamp 24 uur afzetten bij toediening van bacteriën.

 • Medicatie: Vissen kunnen ziek worden van een slechte waterkwaliteit, stress en vogels die parasieten meebrengen. Veel voorkomende ziekten zijn bacterie infecties, schimmels, witte stip en parasieten. Voor al deze symptomen hebben wij producten die een verdere verspreiding tegen gaan.
 • Vijvervoer: Voor elke vis en elk jaargetijde hebben wij het gepaste voer in vlok, korrel en sticks. Wij zijn tevens verdeler van Hikari professioneel vijvervoer voor gezonde en mooi gekleurde koi en andere vijvervissen.

Schrijf in op de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuws & promoties!

Volg ons op Facebook!

En blijf op de hoogte van nieuws & promoties!